Ana SayfaAntrenmanAntrenman ne zaman yapılır?

Antrenman ne zaman yapılır?

Antrenman ne zaman yapılır?

Antrenman ne zaman yapılır sorusuna cevap arayanlar genellikle vücut geliştirme ve fitness olarak görülmekte kuvvet hedefli bu antrenmanların hangi vakitlerde yapılırsa insan gelişiminde fayda sağlar sorusuna yazımızın devamında yer veriyoruz. Para vererek bile sahip olamayacağınız ve karşısında değerli bir varlıkla alış verişi olmayan zaman kavramı size ne kadar lazım ve sizler bu zaman skalasın da antrenmanlarınıza boş vakit yaratarak yer verirseniz size fayda sağlar antrenman amacına göre de antrenman saatlerinde değişkenlik olmaktadır. Bunu daha da açmak gerekiyorsa antrenmanınızın hayatınıza ayak uydurmasını sağlayın antrenman için en uygun zaman olarak bilinen zaman hayatınızı akışına adapte olmuş bir antrenman zamanıdır.  Antrenman yapmak için hayat akışınızda bazı durumlarda feragat etmeniz gerekirse bu antrenman zamanının doğru olmadığından kaynaklanır. Kendinize yeni bir zaman planlaması yapmanız ve bunun sonrasında antrenmanlarınızın sizlerin hayatı çevresinde adapte olmuş bir şekilde ilerlemesine yön verin. Bu durum antrenmanlarınızdan daha çok verim almanızı sağlayacaktır.

Antrenman ne zaman yapılır?

Biyolojik saate göre antrenman ne zaman yapılır?

İnsan vücudun hormonlarının hangi zaman dilimlerinde üretileceği gibi metabolik işlemleri düzenlemesini sağlar. Biyolojik saat kan basıncını, vücut ısısını, hormon salınımını, uyanıklık ve uyku arasındaki düzenin sağlıklı bir şekilde koordine edilmesini sağlamaktadır. Sabahları ya da herhangi bir zamanda uyandığınızda kendinizi antrenman yapmaya egzersiz yapmaya hazır hissetmiyorsanız ve genel bir üşengeç yapınız yoksa moralinizi bozmayın çünkü vücudunuzda işlemekte olan ve yukarıda bahsettiğimiz biyolojik saatinizin bu saat olmadığını ya da doğru şekilde ayarlamadığını bir düzene sokmadığını anlamına gelmektedir. Amerika’nın Texas eyaletinin en büyük üniversitesi olan Texas üniversitesinde yapılmış bir araştırmaya ele alırsak insanların uyku, yemek, antrenman saatlerini bir düzen içerisine sokarsa sirkadiyen ritminin değişeceği şeklinde bir araştırma yapılmıştır. Sizler için birkaç önerimiz var bu öneriler sayesinde sabah uyandığınızda spor yapmaya elverişli bir irade enerji dolu olmanıza yardımcı olacaklardır. Antrenman yapmayı abartıyorsanız geç saatlere kadar antrenman yapıyorsanız geç saatlerde antrenman yapmaktan vazgeçin ve bunun yanında beslenmenizi de geç saatlere kadar bırakmayın. Günün ilk öğünü olan kahvaltı en erken saatlerde yapılmalıdır bu sizlere fayda sağlayacaktır.

Antrenman ne zaman yapılır?

Sabah antrenmanı nasıl olur?

Özellikle sabah erken saatlerde yapılan antrenmanlar genellikle insan vücudundaki depolanmış yağların harcanması için kullanılır ve genellikle sabahlar yağ yakmak için antrenman yapılır. Kilo vermek konusunda çok etkili olan sabah antrenmanları güne zihinde başlamanızı da sağlamaktadır. Kilo vermek için yapılan antrenmanların en özel olanı sabah erken saatlerde yapılan antrenmanlardır. Antrenmanınız bittiği andan itibaren gün içerisinde antrenmanın olumlu etkileri ile beraber yaşantınıza devam edersiniz ve harika bir gün geçirmenize yardımcı olur. Şimdi bu olumlu etkilerden bahsedelim sabah antrenman yaptıktan sonra vücudunuzda bulunan insülin duyarlılığınızı arttırmaktadır, sabah erken saatte yapılan antrenmanlar metabolizmanızın sağlıklı çalışmasında harika bir etki yaratır, zihinde olursunuz ve ün boyu vücudunuzun mental olarak iyi olmasını sağlar, sabah antrenmanları özellikle gün boyu yüksek enerjiye sahip olmanızı sağlar.

Antrenman ne zaman yapılır?

Öğleden sonra antrenman nasıl olur?

Antrenman hangi zamanda yapılmalı diye birçok soru ile karşılaşırken bir araştırma yapılıyor ve bu araştırmaya göre bir insanın antrenman yapması gereken saat ve en verimli antrenman saati olarak öğleden sonra saat iki ve yedi arası en uygun olan saat olarak belirtilmiş. Erken saatta özellikle sabah uyandığımızda yapılan antrenmanların amacı kilo vermek, yağ yakmak, kardiyo antrenmanları olarak belirtilmiş. Fakat bu araştırmanın verilerine göre öğleden sonra yapılan antrenmanlarda insanın birkaç öğün tüketimi gerçekleştirdiğinden dolayı öğleden sonra yapılan antrenmanlar genellikle performansa güç artırımına ve hatta ağırlık antrenmanları için uygun görülmüştür. İnsanın gün içerisinde günün ortalarına doğru güç oranı artmaktadır. İnsan vücudunun dayanıklılığı sabah erken saatlere nazaran öğleden sonra 4 kat daha fazla olduğu araştırmalarda görülmüştür.

Antrenman ne zaman yapılır?

Akşam antrenmanı nasıl olur?

İnsan vücudu ve antrenman ile ilgili araştırmalar hız kesmiyorken akşam antrenmanları ile alakalı başka bir araştırmaya göz atalım. Bu araştırmaya göre insan vücudunun öğleden sonra vücudundan daha verimli sonuç alacağından bahsetmiştik yapılan araştırmada insan vücudundaki hormon seviyeleri vardır ve bu seviyelerde vücut sıcaklığında dalgalanmalar olur ve bu dalgalanmalar sayesinde en iyi performans alınmasına fayda sağlar akşam antrenmanları. Akşam yapılan antrenmanların faydalarından bahsedecek olursan tüm günün stresini atmanıza yardımcı olabilir, daha iyi bir uyku çekmenize ve bir sonraki sabah gayet zihinde uyanmanızı sağlar, kilo verme konusunda da sizlere fayda sağlamaktadır.

 

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER