Ana SayfaBeslenmeBeyaz Ekmek Tüketmeyin!

Beyaz Ekmek Tüketmeyin!

Beyaz Ekmek Tüketmeyin!

Beyaz ekmek tüketmeyin! Neden beyaz ekmek tüketmemeliyiz sorusuna gelecek olursak. Anadolu kültüründen günümüze kadar gelen beyaz ekmek kullanımı uzmanlar tarafından sağlık açısından çok fazla tavsiye edilmemektedir. Glisemik indeksi yüksek olan beyaz ekmek şeker hastalığına yol açmaktadır. Kan şekerinin yükselme hızına glisemik denilmektedir. Ekmek tüketimi sonrasında ise glisemik indeksi dengesiz çalıştığından dolayı diyabete yani şeker hastalığına yol açmaktadır. Beyaz ekmek tüketme sürecinde kan şekeri değerlerinde yükselmeler meydana gelir. Bu durum şuna sebebiyet vermektedir sürekli iştahınız açık olacaktır doyma hissiniz ortadan kalkacaktır sürekli acıkmalarınız olacaktır bu durum fazla kilo almanıza sebep olacak ve fazla kilo almanızda daha farklı sağlık sorunlarına sebep olacaktır.

Beyaz Ekmek Tüketmeyin

Halk tarafından her zaman temel beslenme gıdaları arasında en başta yerini alan ekmek gerçekten de süre gelen zamanlarda insan hayatında oldukça önemli yere sahiptir. Hatta çevrenizde ekmek yemeden doyamıyorum diyen arkadaşlarınız olmuştur aslında fazla ekmek yediği için doyamadığının farkında değildir. Sağlıklı uzun bir ömür için yediklerinize besin değerlerine aldığınız kalori harcadığınız kalori hesaplarını yapmalısınız ki sağlıklı uzun ömür geçirebilesiniz. Beyaz ekmeğin aksine tam buğday ekmeklerine yönelmemiz sağlığımız açısından bizlere fayda sağlayacaktır.

Beyaz Ekmek Tüketmeyin

Beyaz neden tüketmeyelim?

Beyaz ekmek hamurunun kolayca elde edilmesi şeklinin ve renginin göze hoş gelmesi için çeşitli işlemlerden geçiyor olması bizlerin sofrasına gelene kadar sağlık sorunlarına sebebiyet veren bir besine dönüşmesine sebep oluyor. İnsan vücudunun günlük kalori ihtiyacı vardır ekmek kalorisi yüksek bir besin olduğu için kalori ihtiyacımızın büyük bir kısmını kaplamış oluyor günlük kalori ihtiyacımızın sınırlı olduğunu düşünürsek iyi bir şekilde inceleyip hesaplamalar yaparak tüketimimizi sağlayalım. Yazımızın devamında sizler için beyaz ekmeğin içerisindeki zararlı maddelerden bahsedeceğiz. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitaminler vardır beyaz ekmeğin içerisinde bulunan besin değerlerini incelediğimiz zaman beyaz ekmek vitamin açısından bakılacak olursa oldukça zayıf bir vitamin ağına sahip mineral ve vitaminler açısından zayıf bir ağa sahip olan ekmek tüketildiği zaman hem kalori cetvelimizde yer kaplamakta hem sindirim sisteminin çalışmasını zorlaştırmaktadır. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi kan şekerinin yükselmesine sebep olan beyaz ekmek sindirimde oluşturduğu sorunlardan dolayı sindirim sistemi hastalıklarına da yol açmaktadır.

Beyaz Ekmek Tüketmeyin

Tam buğday ekmeği faydaları nelerdir?

Peki, tam buğday da ekmek değil mi? Sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz tam buğday ununun içeriğindeki besin değerlerine bakıldığı zaman beyaz ekmeğin aksine tam buğday ekmeği tokluk hissi vermektedir. Hatta beyaz ekmek ile kıyasladığımız zaman tam buğday ekmeği tüketen insanların kan şekeri seviyeleri hızlı yükselmez. Tam buğday ekmeği tüketiminin bağırsaklara iyi geldiği gözlemlenmektedir. Kolesterolü ve kan basıncını dengeler. Şeker hastalığını kontrol altında tutmakta fayda sağlar. İnsan vücudunda oluşan kabızlıklara iyi gelmektedir. Beyaz ekmeğe bakıldığı zaman tam buğday ekmeği bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı korunmamızı sağlar. Yüksek antioksidan değerine sahiptir. Yapılan araştırmalarda tam buğday ekmeği tüketen insanların tam buğday ekmeğinin içinde bulunan mineral ve vitaminlerden beslenmesi sebebi ile özellikle kalp damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, özellikle obezite gibi hastalıklara yakalanma riskinin beyaz ekmek tüketenlere oranla daha aza indiği gözlemlenmiştir.

Beyaz Ekmek Tüketmeyin

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER