Ana SayfaHaberlerÜlkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor. İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi bir araştırmayı ele alıyor bu ele aldığı araştırmada, (BM) Birleşmiş Milletler üyesi olan ülkelerdeki insanların günlük tükettiği kalori miktarlarını baz alıyor, bu ele alınan ülkelerde yaşayan insanlarının günlük kalori ihtiyaçlarına bakılıyor ve sonrasında tükettikleri besinlerin kalori miktarına bakılıyor ve sonrasında bu ülkelerde yaşayan insanların %94’ü, kendi vücut ihtiyaçlarının üzerinde besin tüketimi gerçekleştirdikleri ortaya çıkıyor. Tavsiye edilen yani vücut ihtiyacından fazla besin tüketimi yapmak sağlık sorunlarına sebep olmaktadır.

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

İngiltere’de bulunan Daily Mail adında bir gazetenin haberine göre İngiltere’nin Oxford Üniversitesinde yapılan araştırma da 184 ülke ele alınmış ve bu 184 ülkenin 173 ülkesinde yaşayan insanlar erkek ya da kadın olarak ayırıldığında tavsiye edilen ve günlük ihtiyaç olarak gösterilen kalori miktarından 2000-2500 kalori fazla besin tükettikleri gözlemlenmiş. Yapılan bu araştırmaya “OurworldInData” araştırmasıdır. Yapılan bu araştırma verileri ülkelerde bulunan insanların evine marketlerden ya da çeşitli yerlerden alınan gıdalardan yapılan hesaplamalar ile ortaya çıkmıştır.

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

Yapılan bu araştırma da listedeki ülkeler için bir sıralama yapılmış ve yapılan bu sıralamaya göre ilk 5 sıralamasına bakıldığı zaman Bahreyn 4012 kalori ile listenin en başında yerini alıyor. ABD 3868 kalori ile listenin ikinci sırasında yerini alıyor. ABD’yi takip eden İrlanda’da yaşayan insanlar 3850 kalori tüketerek listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Hemen İrlanda’nın arkasından 3824 kalori ille Belçika geliyor. Listenin beşinci sırasında ise Türkiye bulunuyor ülkemizde yaşayan insanlar günlük 3762 kalori tüketiyor, liste bu şekilde devam ederken listenin en son sırasında bulunan Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşları günlük 1641 kalori değerinde besin tüketmektedir.

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

Türkiye İlk 5’te

En çok kalori tüketen ülkeler arasında ilk 5’te yerini alan Türkiye bir insanın ortalama 3762 kalori tüketimine sahip. Yapılan araştırma da aşırı kalori tüketiminin sebeplerine şu şekilde yer verildi aşırı kalori alımı verimsiz uyku, uzun çalışma saatleri, stresli yaşam gibi unsurlara yer verildi. Yapılan araştırmada alınan yüksek kalorilerin aşırı kilo almak ve obezitenin ilk sebeplerinden olduğu açıklandı. Obezite’nin yapılan araştırmalarda 1970 yıllarında dünya geneline yayıldığı zaman 175 milyona yakın vakalarla karşılaşılırken günümüzde 1 miyarı geçtiği söylenmektedir. Dünya’ obezite için kırmızı alarm verildi ve obezitenin yüksek oranlarının tehlikesinden bahsedildi dikkat çeken araştırmalarda, obezite hastalığının insan sağlığında olumsuz yönde büyük rol oynadığı söylendi, obezitenin kalp rahatsızlıkları, nefes alış verişinde olumsuz etkiler, hipertansiyon ve daha birçok hastalığa sebebiyet verdiği gözlemlenmektedir. Yapılan bir başka araştırma da yiyeceklerin kalori miktarlarının her geçen gün arttığı gözlemlendi buna rağmen bakıldığı zaman ürünlerin besleyici özelliklerinin gün geçtikçe azaldığı da gözlemlenmiştir. Vücuda daha fazla besleyici besin alabilmek için daha fazla yemek tükettiğini belirtti.

Ülkelerin %94’ü aşırı yemek tüketiyor

 

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER