Diyet

Diyet Nedir Nasıl Yapılır ?

Kilo aldığınız dönemler olmuştur kilo aldığınız dönemlerde vücudunuz da birikmiş olan yağlar sizin kilolu olmanıza sebep olacaktır ve bu durum da sizler için bazı sağlık sorunlarına sebep olacaktır. Burada insanların merak ettiği diyet nedir nasıl diyet yapmalıyım. Sizlere diyet yapmayı ve diyet yemekler tüketmeyi öneriyoruz. Peki diyet yemek nedir ve diyet yemek nasıl yapılır diye merak mı ediyorsunuz yazımızı okumaya devam edin. Bahsedilen diyet programları sizin çıktığınız yüksek kilolardan ideal kilonuza düşmeniz konusunda sizlere yardımcı olamaya yarayacaktır. Gerçekten kilolu muyum diye merak ediyor musun ? Şimdi basit bir hesaplama yapalım. İdeal kilo hesaplamak için bir insanın mevcut kilosunun boyunun karesine bölünmesi ile elimize çıkan sonuç
BKI olarak bilinir bu beden kitle indeksidir. Peki beden kitle indeksi nasıl olmalıdır ? Beden kitle indeksi 19 rakamının altında olursa zayıf olarak sınıflandırılırsınız, 20-25 rakamları arasında olursa normal bir değere sahip olarak sınıflandırılırsınız 20-30 rakamları arası kilolu olarak sınıflandırılır, 30-35 rakamları arasındaki insanlar şişman olarak sınıflandırılır, 35-40 rakamları arasındaki insanlar obez olarak sınıflandırılır, 40 rakamının üzerindeki insanlar ise morbid obez olarak sınıflandırılır.

Diyet Nedir ?

Anlam olarak beslenme türü olarak bilinen diyet kilo alınana dönemlerde kilo vermek zayıflamak için insanların attığı ilk adımdır. Bu adım kilo verme sürecinde atılan en önemli adımdır. Metabolizma için tüketilen bütün gıdalar anlamına gelir. Diyet yapmak tükettiğiniz besinleri sınırlandırmanız kendinize kurallar koymak ve bu kurallara uymak anlamına gelir. Metabolizma da sizlerin bu kurallara uyduğunuz zaman iyi bir şekilde çalışarak sizlere destek olur. Hem metabolizmanızın iyi bir şekilde çalışarak görevini yerine getirebilmesi için hem de diyetinizi yaparken iyi bir şekilde ilerleyebilmeniz için gıda seçimlerinizi çok iyi yapmalısınız. Diyetin çeşitleri de bulunmaktadır kilodan dolayı yapılan diyetler, sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için yapılan diyetler ve sağlık sorunlarından dolayı yapılan diyetler.

Diyet nasıl yapılır ?

Diyet yapmak zor bir süreçtir diyet yaparken iradenize sahip çıkmalısınız kararlı bir şekilde hedeflerinize ulaşın ve sürdürülebilir bir diyet programı seçin. Vücut ağırlığınızı dengede tutabilmek için iyi bir şekilde çalışan bir metabolizmaya sahip olun. Seçimlerinizi doğru yaptığınız zaman metabolizmanız gayet sağlıklı bir şekilde çalışacaktır. Diyet sadece aç kalmak değildir sadece aç kalarak metabolizmanızı yavaşlatırsınız ve kilo veremezsiniz. Sağlık sorunlarınız yoksa ve sağlık sorunlarından dolayı acil kilo vermek zorunda değilseniz kendinize dengeli bir diyet programı hazırlayın. Yemeklerinizi kendiniz pişirin diyet yemek pişirirken içerisine neler koyulduğuna dikkat edin yemeklerinizi kendiniz pişirmeniz diyetinizi daha da eğlenceli kılacaktır ve bu durum sürdürülebilirlik açısından sizlere fayda sağlayacaktır. Diyet programınıza salatalar, diyet yemekler, diyet çorbalar, diyet ekmekleri, ve diyet atıştırmalıklar ekleyin.

Diyet programı nasıl uygulanır ?

Diyet programını kendinize ve ihtiyacınıza göre hazırlayın bu işinizi kolaylaştıracaktır. Hazır diyet programları da işinizi görebilir ama bu uzun sürebilir kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve kendi diyet programınızı kendiniz hazırlayın. Diyet programını hazırlamadan önce hedefinizi bilmelisiniz bu durum uygulamaya geçmenizi kolaylaştırır bu durum başarıya gitmenizi daha da kolaylaştıracaktır. Kendinize imkansız hedefler koymayın koyduğunuz büyük hedeflerde başarısız olduğunuz zaman hevesiniz kırılabilir ve bu koyulan büyük hedefler diyetinizin sürdürülebilir olmasını engelleyebilir. Kendinize dengeli ve sürdürülebilir diyet programları hazırlayın. Genellikle en çok kullanılan diyet programları 5 öğün olarak hazırlanır 3 ana 2 ara öğün olarak bu öğünleri sıralamak gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz kahvaltı, ara öğün, öğlen yemeği, ara öğün, akşam yemeği. Diyet yaparken akşam yemeğinizi yatmadan 4 saat önce tüketmiş olmanız size fayda sağlayacaktır.

Diyet yaparken öğün saatlerim nasıl olmalı ?

Diyet yaparken önerilen beslenme saatleri şu şekildedir kahvaltı 07.00, ara öğün 10.00, öğlen yemeği 13.00 ara öğün 16.00 akşam yemeği ise 18.00 olarak önerilmektedir.

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER