Ana SayfaBeslenmeKilo Korumak İçin Tavsiyeler

Kilo Korumak İçin Tavsiyeler

Kilo Korumak

Kilonuzu korumak istiyorsanız bununla alakalı bilmeniz gerekenler vardır. Kilonuzu korumak istiyorsanız ve bunu nasıl yapacağınız konusun da kendinizi eksik hissediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. İnsanın kilosunu korumak için izleyeceği bazı yollar vardır bunlardan en önemlisi bir programı olmalı buna beslenme programı diyebiliriz. Bir programa sadık kalamıyorsa kilo koruma noktasın da zorlanacağının bilgisini vermek isteriz. Şimdi sizler için kilo koruma sürecinizde izleyeceğiniz yollardan yazımızın devamın da bahsedeceğiz.

Kilonuzu korumak için program şart

Kendinizi en iyi fiziksel durumda hissediyorsunuz ve bunun sürekliliği olsun istiyorsunuz. Bu sürece gelirken bir diyet ve kilo verme döneminden geçtiyseniz durum sizin için daha zor olacaktır. Çünkü insanlar kilo verme sürecinden sonra kendilerini formda hissettikleri için istedikleri besinlerden istedikleri kadar yiyebileceklerini düşünürler. Bu durum onların kısa sürede eski hallerine dönmesine sebep olur. Sizde kendinizi formda hissediyorsanız ve formda olduğunuz için istediğiniz yemeklerden istediğiniz kadar tüketebileceğinizi düşünüyorsanız ve kilonuzu korumak için bir programınız yoksa hemen program edinin. Kilonuzu korumak için bir diyet döneminden geçtiyseniz alışkanlıklarınızı devam ettirmelisiniz. Burada işin içine rakamlar giriyor. Matematiksel hesaplarınızı yaparak programınızı da hesaplamalarınıza entegre ederseniz kilonuzu korumak sizin için çok zor olmayacaktır. Peki bu süreçte daha fazla hareket etmeyi mi planlıyorsunuz yoksa daha az mı buna karar verecek olan matematik ve sizin programınız. Kilo koruma sürecinizde dikkat edeceğiniz aldığınız enerji yani kalori ve yaktığınız enerji harcadığınız kalori bunlar birbirine eşitse kilo koruma süreciniz sağlıklı bir şekilde ilerleyecektir. Siz aldığınız kaloriden daha fazla enerji harcarsanız kilo kaybınız olur ve kilonuzu koruyamazsınız. Ya da aldığınız kaloriden daha az enerji harcarsanız bu durumda sizlerin kilo almanıza sebep olacaktır. Bu demek oluyor ki öncelikle kalori ihtiyacınızı bilmelisiniz bunun sonrasında aldığınız kalori miktarını bilmelisiniz peki kilo koruma için gerekli olanlar bu kadar mı tabi ki hayır harcadığın enerji miktarını da bilmen gerekecek.

Kilonu korumak için öğün atlamamalısın

Kilo koruma sürecini ilerletirken öğünlerini atlamamaya özen göstermelisin. Atladığın her öğün bir sonraki öğününde daha fazla yemek yemene sebep olacak ve öğün atladığın için bu durum daha çok gözünün aç olmasına sebep olacak durum böyle olunca yediğin yemeklerin kalori miktarına bakmadan fazla fazla yiyeceksin mide hacmi büyüyecek ve artık daha çok yemek yemeye başlayacaksın kilo koruma sürecinde bu durum size zarar verecektir. Kilo koruma sürecinde kendine 5 öğün koymalısın bunlar 3 ana öğün ve 2 ara öğünden oluşmalıdır.

Kilo koruma için öğünlerimi ne zaman tüketmeliyim ?

Günün en önemli öğünü kahvaltıdır güne kahvaltı ile başlamalısın erken saat 07:00 da kahvaltı yapmanı öneririz erken uyanmak ve erken kahvaltı yapmak kaliteli bir günün habercisidir. saat 10:00 civarı ara öğün olarak önerilebilir. Öğlen yemeği için saat 13:00 civarı önerilebilir saat 16:00 da 2. ara öğününüzü tüketebilirsiniz 18:00’da son öğününüzü tüketmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir günümüzü böyle tamamlayabiliriz. Kilo koruma serüveninde yolunuza bu şekilde devam etmeniz sizlere oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Kilo koruma için su içmeye özen gösterin

Kilo koruma sürecinde su tüketiminizi de belirleyin. Kendinize hedefler koyun günde en az 2 litre su için özellikle sabah uyandığınızda güne 1 bardak su ile başlamanız sindiriminize fayda sağlayacaktır.

su tüket

Kilo koruma sürecinde hareket edin

Kilo koruma sürecinde almanız gereken enerji miktarının daha fazlasını aldıysanız hareket edin. Otobüs kullanıyorsanız varış noktanızdan 1 önceki durakta inin evinize servisle gidiyorsanız 1 önceki durakta inin enerji harcayın ki aldığını fazla enerji sizin kilonuzu koruyamamanıza sebep olmasın. Merdivenleri tercih edin.

hareket et

Kilo koruma sürecinde ambalajlı ürünler

Kilo koruma sürecinde ambalajlı ürünlerden uzak durun ambalajlı ürünler içerisinde bulunan yağlar ve katkılardan dolayı sizin daha çok yemenize sebep olabilir bağımlılık yapabilir. Ambalajlı gıdalar sizin kilo koruma sürecinizde başarılı olma sürecinizi uzatabilir ve hatta çok fazla zora sokabilir. Sizlere tavsiyemiz kilo koruma sürecinde ilerlerken karnınız açsa alışveriş yapmayın eğer yapmak zorunda kalırsanız da abur cubur reyonlarından uzak durun. Bu öneriler size kilo koruma sürecinde fayda sağlayacaktır.

ambalajlı gıdalar tüketme

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER