Ana SayfaKilo AlmakSağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı kilo almak İçin beslenme yöntemleri. Öncelikle nasıl kilo alabilirim sorusuna gelmeden önce gerçekten kilo ihtiyacımızın olup olmadığına bakmamız gerekir kendimize zayıflık tanımlaması yapabilmek için bilmemiz gereken bazı hesaplamalar ve değerler vardır. İnsanların beden kitle endeksleri cardır bu da kilonuzun boyunuza olan oranıdır bu orana beden kitle endeksi denilmektedir. 18,5kg/m2’nin altına düşülürse bu durumu zayıflık olarak adlandırabiliriz. Bir birey sağlıklı kilo almak istiyorsa haftalık kilo artışını 300-400 gr olarak ayarlaması kendisi için faydalı olacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Sık sık beslenin

Sağlıklı kilo almak için beslenme yöntemleri. Öğünlerinizi arttırmanız sizlere kilo alma serüveninizde yardımcı olacaktır sağlıklı kilo almak isteyen insanlar tek bir öğün yiyerek bu hedefte çok fazla başarılı olamazlar. Mide hacmini artırabilmek için öğünlerinizi arttırmalısınız. Kendinize ara öğünler ekleyin gününüzü 3 ana öğün ve 3 ara öğün olarak besleyin. Sağlıklı kilo alma sürecinde bu teknik size kolaylık sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Öğünlerinizle beraber sıvı tüketmeyin

Sağlıklı kilo almak için öğünlerinizden önce yada öğünlerinizi tüketme esnasında sıvı tüketimi yapmayın. Çünkü zaten hacmi küçük olan midenizi sıvı ile doldurursanız sağlıklı kilo alma sürecinizde enerji kaynağı olacak ve sağlıklı kilo alma konusunda size yardımcı olacak besinlerden yeteri kadar alamayacaksınız. Sağlıklı kilo alma sürecinde öğünlerinizden önce ya da öğünlerinizi tüketirken sıvı tüketmemeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Öğünlerinizle beraber çorba tercih etmeyin

Sağlıklı kilo almak için öğünlerinizde çorbaya daha az yer verin. Çorbanın hacmi yüksek ve enerjisi düşük olduğundan dolayı midenizde kaplayacağı hacimden ötürü sizlerin daha erken doymanızı sağlayacaktır. Bu durumda sizlerin az enerji tüketmenizi sağlayacak. Sağlıklı kilo alma sürecinizde sizleri yavaşlatacaktır. Sağlıklı kilo almanızda size yardım edecek enerjisi yüksek besinlerden mahrum kalacaksınız. Sağlıklı kilo alma serüveninizde öğünlerinizde daha az çorba tüketmeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır.

 

Öğünlerinizi sağlıklı karbonhidratlar tercih edin

Sağlıklı kilo alma sürecinizde sizlere en çok fayda sağlayacak olan sağlıklı karbonhidratlardan tüketin vücudunuzun temel enerji kaynağı olan karbonhidratlar yeteri kadar tüketilmediği zaman kilo kaybınıza sebep olabilir. Vücudunuzdaki karbonhidrat depoları boş olduğu durumlarda vücudumuz enerjiyi kaslardan alır bu da kas kaybı ile beraber kilo kaybetmemize sebep olabilir aynı zamanda vücudumuzda su tutumunu da aza indirir ve bu durumda aynı şekilde kilo kaybına sebep olur. Vücudumuzda karbonhidrat az olursa ve protein fazla olursa metabolizmamız hızlanır bu da aynı şekilde kilo kaybına sebep olmaktadır. Karbonhidratlar farklı besin öğeleri de içermektedir bunlar zengin değerlere sahiptir. Örnek vermek gerekirse bu duruma esmer pirinçten örnek verebiliriz. Beyaz pirinç esmer pirince bakıldığı zaman protein değeri daha düşüktür. Enerji değerleri yüksektir fakat burada sağlıklı olan tam tahıllı besinlerdir. Sağlıklı kilo alma sürecinizde sizlere oldukça fayda sağlayacaktır. Kilo alma sürecinizde yulaf, muz, süt, bal gibi besinler de enerjinizi yüksek tutacaktır günlük kalori miktarınızı da harcadığınızdan daha fazla alın bu yöntem sağlıklı kilo verme sürecinizde sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

Öğünlerinizde proteinli besinler tercih edin

Sağlıklı kilo alma sürecinde kas dokularınızı geliştirmek, korumak ve onarmak oldukça önemli bir yere sahip olan protein yeteri kadar alamadığı zaman ihtiyacı olan değerleri kendisi aramaya başlar ve vücutta protein bulunmaz ise kas kaybı oluşabilir ve kas dokusu hasarlarının giderilmesi uzun sürebilir . Sağlıklı kilo alma sürecinizde vücut ihtiyacınız kadar protein almanız önemlidir. Peki bu protein ihtiyacımızı hangi besinlerden karşılayabiliriz öğünlerinizde kırmızı et, beyaz et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, mercimek, fındık, badem, ceviz gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Sağlıklı kilo alma sürecinizde hafta da 1 veya 2 kez yağlı balık somon, uskumru gibi balıklara yer verebilirsiniz protein oranı yüksektir bu yöntemler sağlıklı kilo alma sürecinde sizlere kolaylık sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Beslenme Yöntemleri

EN SON EKLENENLER

EN POPÜLER